A Fix Szociális Szövetkezet fiatal szervezetnek tekinthető, hiszen alapítására 2013 júniusában került sor.


A szervezetet az alapítók azzal a céllal hozták létre, hogy az ország egyik legelmaradottabb és leginkább felzárkózást igénylő térségének, Vásárosnamény és vonzáskörzetének hátrányos helyzetű és/vagy pályakezdő fiataljait kedvezőbb helyzetbe hozzák, segítő tevékenységük révén piacképes tudáshoz és munkalehetőséghez juttassák. Az előbbieken túlmenően a FIX magas hozzáadott értékű kézműves termékek előállítása és forgalmazása, valamint szerteágazó közösségformáló és szociális szolgáltatások, önkormányzattól átvállalható feladatok ellátását is célul tűzte ki.


A pályázati támogatás elnyerése után az építési beruházás 2014 augusztusától november végéig tartott. A kivitelezési munkák a terveknek megfelelően történtek, a műszaki átadásra november 26-án került sor.


Az ünnepélyes átadásra december 19-én kerítettek sort, melyen a média és a város vezetése is megjelent.


A FIX Szociális Szövetkezet sokrétű és szerteágazó tevékenységet végez. A szervezet a napjainkban igen népszerű kézművesipari termékek – gyógynövénykészítmények, házi készítésű szappanok, gyógyteák és gyógynövénykeverékek, kerámiák – előállítását és forgalmazását a fenntarthatóság szempontjainak érvényesítésével végzi.


E tevékenység a környezetvédelmi, egészségmegőrző és betegségmegelőző, gyógyító részcélok teljesüléséhez is hozzájárul.A szövetkezet közösségformáló és szociális profiljába a hátrányos helyzetű csoportok – munkanélküliek, pályakezdők, gyermekek, kisebbségek, egyéb okból hátrányos helyzetben lévők – segítése, felkarolása tartozik. Ezen belül képzéssel, oktatással, tanácsadással, gyermekvédelmi és családsegítő szolgáltatásokkal, ismeretterjesztéssel és képességfejlesztéssel, szükség esetén gazdasági, pénzügyi és munkaerő-piaci tanácsadással, esetenként anyagi jellegű segítség nyújtásával kívánják kivenni részüket a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásából.